Bevochtiging

Cool Green Solutions is dealer van B&B Humidifiers voor bevochtigingssystemen in ULO-cellen.

Voor prijsaanvraag kunt u contact met ons opnemen, meer informatie over deze systemen vind u op de site van B&B Humdification BV

B&B Humidifier ULO

Bevochtiging ook onder nul graden celsius.

Daar waar vele bevochtiging installaties in de klimaatcel worden ingebouwd wordt de B&B Humidifier ULO unit buiten de cel geplaatst. Doormiddel van een luchtaanzuig en een mistinblaas wordt de lucht in de cel op een hoge luchtvochtigheid gebracht.

De ultrasone mist wordt veelal voor de verdamper ingeblazen doormiddel van een mistverdeelpijp.

Hoge luchtvochtigheden en lage temperaturen zijn voor de B&B Humidifier units geen probleem. Door de zeer kleine druppelgrootte wordt ultrasone nevel onder de nul graden celsius nog steeds opgenomen in de omgevingslucht en slaat niet neer op het opgeslagen product.

De B&B Humidifier ULO unit wordt toegepast op koelcellen waar producten en dan met name peren voor langer tijd opgeslagen worden bij lage temperaturen en lage zuurstof (zogenaamd ULO-CA) condities.

Door het plaatsen van de unit buiten de klimaatcel is deze altijd bereikbaar voor onderhoud en is de elektra veilig voor lage temperaturen en hoge relatieve luchtvochtigheden.

Het ultrasoonprincipe vraagt een laag aansluitvermogen waardoor de units op elke plek gemonteerd kunnen worden waar een 220 volt stopcontact aanwezig is. Op plaatsen waar er 24 uur per dag een vochtigheidseis is zal het toepassen van de B&B Humidifier ULO units een aanzienlijke besparing op de energiekosten geven. Elke liter water die verneveld wordt zorgt voor 0,75 Kw aan voelbare koeling waardoor de B&B Humidifier ULO unit een extra bijdrage levert aan uw koelcapaciteit

Het B&B Humidifier systeem is breed inzetbaar en wordt modulair opgebouwd. Hierdoor zijn capaciteiten van  0,3 l/h tot 60 l/h in één unit mogelijk.

 

De voordelen nog even op een rijtje:


- Energiezuinige bevochtiging
- Installatie buiten de klimaatcel
- Toepasbaar bij lage temperaturen
- Geschikt voor ULO/CA cellen.
- Altijd bereikbaar voor onderhoud
- Laag aansluitvermogen
- Osmose water dus hygiënisch
- Adiabatische koeling

Contactgegevens

Cool Green Solutions BV
Spoorstraat 10
4431 NK 's-Gravenpolder
The Netherlands
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: +31(0) 113 - 22 28 33